Bildarkiv

Hem / Bildarkiv & föremålssamlingarBildarkiv:

Fotografiska samlingar / En bild berättar / Beställa bilder & prislista

 

I Norrbottens museum bildarkiv finns över två miljoner bilder, från 1880-talet fram till idag. Samlingen speglar människorna och utvecklingen av samhället i Norrbotten fram till idag.

Mångfalden är slående − här finns bilder på landskap, arbetsbilder, dokumentation av föremål, arkeologiska dokumentationer, historiska händelser, med mera. Samlingarna från kända fotografer som Lea Wikström och Adolf Hjort är omfattande. Självfallet finns de olika fotografiska teknikerna representerade, från ferrotyper till dagens digitala bilder. 

Sök i samlingarna

I databasen finns både bilder och föremål som berättar om länets mångkulturella och intressanta historia. Letar du efter något som ännu inte registrerats kan du kontakta personalen på bildarkiv eller föremålssamlingar så hjälper de dig.

Du kan köpa bilder ur museets bildarkiv för privat bruk, forskning och publicering.

Sök i Norrbottens museums samlingar (extern länk)

Gåvor

Vi tar gärna emot bildsamlingar, men är restriktiva mot bilder som saknar information och där ingen kan lämna uppgifter om bilderna.

Just nu arbetar vi med en översyn av museets policy och strategi för insamling. Därför har vi ett tillfälligt insamlingsstopp, vilket innebär att vi inte samlar in eller tar emot nya gåvor. Vi återupptar insamlingen när översynen är genomförd. Information om detta ges på denna sida.

Besök och öppettider

Bildarkivet är öppet efter överenskommelse. Boka en tid med personalen i bildarkivet.

Beställningar

Du är välkommen att beställa bilder ur vårt bildarkiv. Beställningar har normalt en leveranstid på cirka 14 dagar, men ibland är leveranstiderna längre än så. 

Under semestertider, främst sommar och julhelg, har vi längre leveranstid för bildbeställningar. Skicka in din beställning i god tid.