Föremålssamlingar

Hem / Bildarkiv & föremålssamlingar / Föremålssamlingar / Skänk föremål

 

Norrbotten är ett mångkulturellt län med en lång och spännande historia som återspeglas i våra föremålssamlingar. Samlingarna innehåller arkeologiska fynd, föremål från historisk tid och konst. Föremålen berättar om de första människorna som bodde här i norr, fram till människorna som bor här idag. Mellan de äldsta och yngsta föremålen skiljer det nästan 11.000 år.

Sök i samlingarna

I museets databas hittar du information om många av föremålen i våra samlingar.

Vi har också många intressanta berättelser om flera av föremålen i våra samlingar.

Boka en visning

Föremålssamlingarna finns på Norrbottens museum Björkskatan, Höstvägen 7 i Luleå. Vi visar gärna samlingarna för besökare, grupper eller enskilda. Visningarna måste bokas innan.

Föremålsinsamling

Våra föremålssamlingar är en kunskapsbank som till stor del har byggts upp genom gåvor från enskilda personer. Har du ett föremål som du funderar på att skänka till museets samlingar? Fyll då i vårt formulär och berätta om föremålet.  

Vi har i dag en restriktiv hållning till nya före­mål men är tacksamma för alla erbjudanden vi får. Om vi tackar nej till att ta emot en gåva kan det bero på att vi redan har flera likadana, eller att föremålet saknar uppgifter om till exempel ägare, ursprungsort och användningstid.

Kontakta personal vid föremålssamlingen